Extra small (xs) - (max-width: 575.98px)
Small (sm) - (min-width: 576px) and (max-width: 767.98px)
Medium (md) - iPad Stående - (min-width: 768px) and (max-width: 991.98px)
Large (lg) - (min-width: 992px) and (max-width: 1199.98px)
Extra large (xl) - (min-width: 1200px) and (max-width: 1399.98px)
Extra extra large (xxl) - (min-width: 1400px)

Her kan du lese mer om Boretunets ESG- og bærekraftsfilosofi.

Filosofien vår er å ta godt vare på både mennesker, tingene vi omgir oss med, og ikke minst naturen.

ESG og bærekraft

Boretunet er en reiselivsbedrift ved Borestranda i Rogaland. Vi tilbyr overnatting, servering, surfekurs og konferansefasiliteter samt legger til rette for en rekke aktiviteter og opplevelser. Vi tar ESG og bærekraft på alvor, og både klima og miljø, sosiale forhold og ansvarlig og etisk forretningsstyring er viktig.

Filosofien vår er å ta godt vare på både mennesker, tingene vi omgir oss med, og ikke minst naturen.

Vi ligger rett ved landskapsvernområdet på Jærstrendene og har dyp respekt for våre omgivelser og vårt miljøansvar. Derfor har vi blant annet investert tid og penger i konseptet Havplastfabrikken, der barn kan lære om plastforsøpling av havet og naturen, og ikke minst være med på å «støpe om» plastsøppel til nye gjenstander.

Gjenbruk

Gjenbruk har vært sentralt i prosjektet fra starten av. Store deler av bygningskroppen på Boretunet er gamle brakker som har fått nytt liv gjennom skånsom tilpasning og oppgradering. Vi er stolte av samarbeidet med arkitektene i Helen & Hard, som blant annet resulterte i at vi fikk Klepp kommunes byggeskikkspris for 2022. I interiøret har vi også lagt vekt på gjenbruk av møbler og annet inventar. Det arkitektoniske uttrykket er moderne, men gjenspeiler samtidig omgivelsene, med havet, himmelen, sanddynene og vegetasjonen på stranda.

Kortreist

Kortreist er et annet stikkord. Vi ønsker å ha et så lavt fotavtrykk som mulig. Det gjenspeiler seg også i våre aktiviteter og opplevelser, enten det er å gå rett ned til stranda for å surfe eller å ta en utflukt til lokale destinasjoner for å smake på tomater, ost eller drikkevarer. Vi serverer også kortreist mat til våre gjester gjennom et samarbeid med den dyktige kokken Arne Nese, som står bak Ekte Matglede og restauranten Hemmeleg på Bryne. Arnes filosofi er å spille på lag med bondens engasjement og å foredle førsteklasses lokale råvarer samt spre matglede. Lokalt samarbeid og lokale leverandører er viktig for Boretunet.

Bærekraftsmål

Vi jobber hver dag med FNs bærekraftsmål i bakhodet. Havplastfabrikken bidrar for eksempel til god utdanning (mål nr. 4), renere vann (nr. 6) og å bedre livet i havet og på land (nr. 14 og 15), og gjenbruket av bygninger og inventar oppfyller en rekke av FNs bærekraftsmål. Vi har også bidratt til både likestilling, mindre ulikhet og et anstendig arbeid til flere flyktninger som har kommet til vårt område (jf. FNs mål nr. 5, 8 og 10). Sist, men ikke minst legger vi til rette for at folk kan bruke naturen og få gode lokale opplevelser, god helse og livskvalitet (nr. 3) i de vakre omgivelsene våre på Borestranda.

HAVPLAST: Bildet er fra sommercamp der barn samlet plastbiter på Borestranda og lærte om havet og miljøet.